Gardiner är ett hantverk

Hjärtat i Gardin Olssons verksamhet är vår ateljé, som finns i anslutning till butiken i centrala Jönköping. Här skapar vi unika gardinuppsättningar för hem, företag, hotell och offentlig miljö. Som de gardinkonstnärer vi är, jobbar vi med många olika tekniker som draperingar, lambriquiner, sydda veck, utvalda gardinstänger, kornischer och andra avancerade upphängningar som ger din miljö det där lilla extra. Vi syr alla våra gardiner, kuddar och textila accessoarer själva och möblerna kläs om av skickliga lokala tapetserare.

Gardiner och gardinuppsätt­ningar

Gardiner har många funktioner. De ska vara en del av arkitekturen och inredningslösningen: med material, textur, fall och upphängning, kulör och design ska de prata med resten av miljön. Ofta är det faktiskt gardinerna som skapar den där känslan av perfektion som är så svår att sätta fingret på, men som ändå är så självklar när man upplever den. Gardinerna blir också förlängningen mellan inomhusrummet och utomhusrummet, både visuellt och praktiskt. De skärmar av från sol och insyn och bidrar med en ombonad och möblerad känsla.

Solavskärmning och mörklägg­nings­gardiner

Som en del av gardinlösningen behövs ofta en solavskärmning för att skapa en behaglig inomhusmiljö, skydda inredningen eller få goda förutsättningar till sömn och vila. I vårt breda sortiment erbjuder vi måttanpassade rullgardiner, persienner, plisségardiner, lamellgardiner och mörkläggningsgardiner som blir en funktionell del av inredningen utan att påverka estetiken. Våra solavskärmningar kan styras på många sätt, både manuellt och digitalt.

Kompletta inrednings­lösningar och styling

Med hjälp av våra leverantörer inom möbler och inredningsaccessoarer kan vi erbjuda kompletta inredningslösningar där varje detalj är utvald för att prata med helheten. Om du är nöjd med grunden men känner att det är dags för en förändring hemma eller på kontoret, så hjälper vi dig med styling och tar fram ett förslag på hur du snabbt och enkelt kan förnya med gardiner, färgsättning och detaljer. Vi hjälper dig med planering och inköp, och monterar och stylar på plats. I vår ateljé skapar vi också överkast, plädar och kuddar som bidrar till att göra din miljö unik.  

Så går det till när du låter sy upp dina gardiner hos oss

Rådgivning: Goda råd kan du få i vår butik, på plats hemma hos dig eller i den lokal som ska inredas. Tillsammans pratar vi igenom dina behov och önskemål både vad gäller stil och funktion. Sedan lämnar vi ett förslag med idé och offert. Du får också låna prover och material så att du kan se, känna och gilla i lugn och ro.

Måttagning: Måttagningen gör vi på plats, för att försäkra oss om att dina nya gardiner passar perfekt, i bredd, längd och känsla.

Montage: Om du vill ser vi till att dina nya gardiner monteras minutiöst. Vi har egna, erfarna och noggranna montörer som är specialiserade på gardiner och textilier, och som monterar snabbt och effektivt utan att lämna ett spår efter sig.